06.12.2015 13:57
Zasnežené škoricové hviezdičky s mandľami
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Hviezdičky so škoricovou príchuťou vyzerajú na vianočnom stole veľmi dobre.
Ingrediencie:
Na cesto:
3 bielky
- 230 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček škoricového cukru
- 1 lyžička mandľovej arómy
- 400 g mletých mandlí
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Postupne zašľaháme cukor. Zo snehu odoberieme 3 PL, ktoré necháme na záverečné potretie.
- Do zvyšného snehu pridáme vanilínový cukor, škoricový cukor, arómu a mandle a zľahka vareškou vymiešame dohladka.
- Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom pomocou váľka rozvaľkáme plát s hrúbkou asi 1 cm. Formičkou povykrajujeme hviezdičky, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Hviezdičky potrieme pomocou lyžičky snehom. Vložíme do rúry predhriatej na 140 °C a pečieme asi 25 minút.
TIPY:
- Cesto môžeme vyvaľkať medzi dvoma plátmi fólie.
- Formičky ponoríme do práškového cukru, aby sa cesto nelepilo.
FOTO: droetker
—————