Zapečené palacinky s jablkovou plnkou
Varenie – Recepty – Múčniky
Múčnik s jablkovou plnkou môžeme pripraviť aj z palaciniek, ktoré nám ostali zo včerajšieho obeda alebo večere.
Ingrediencie:
500 ml mlieka
- trochu soli
- 2 vajcia
- 1 lyžica práškového cukru
- 400 g hladkej múky
- 1 stredne veľký varený zemiak
- olej
- maslo
Plnka:
- 500 g jabĺk
- 70 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 50 g orechov
- 50 g hrozienok
- sneh z 2 bielkov
Príprava:
Najprv si pripravíme plnku. Ošúpané jablká postrúhame na hrubšom strúhadle a rozvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej zmesi zamiešame cukor, žĺtky, posekané orechy, hrozienka a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Potom si pripravíme cesto na palacinky. V miske vymiešame múku, soľ, cukor, mlieko, vajcia, uvarený a pretretý zemiak do hladka. Z cesta potom upečieme na oleji alebo na masle tenké palacinky, ktoré potrieme plnkou, stočíme a poukladáme vedľa seba do vymastenej ohňovzdornej misy v dvoch alebo troch vrstvách. Každú vrstvu musíme pomastiť roztopeným maslom, vrch napokon polejeme trochou mlieka a zapečieme. Hotové pokrájame na porcie, ktoré servírujeme posypané práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.
TIP:
Jablkovú plnku môžeme nahradiť mrazeným, čerstvým alebo zaváraným ovocím.
—————