04.11.2013 08:20

Zapečené palacinky s jablkovou plnkou

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Múčnik s jablkovou plnkou môžeme pripraviť aj z palaciniek, ktoré nám ostali zo včerajšieho obeda alebo večere.

 

Ingrediencie:
  • 500 ml mlieka   
  • trochu soli   
  • 2 vajcia  
  • 1 lyžica práškového cukru   
  • 400 g hladkej múky   
  • 1 stredne veľký varený zemiak  
  • olej 
  • maslo
Plnka:
  • 500 g jabĺk   
  • 70 g práškového cukru 
  • 2 žĺtky  
  • 50 g orechov   
  • 50 g hrozienok  
  • sneh z 2 bielkov

 

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Ošúpané jablká postrúhame na hrubšom strúhadle a rozvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej zmesi zamiešame cukor, žĺtky, posekané orechy, hrozienka a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Potom si pripravíme cesto na palacinky. V miske vymiešame múku, soľ, cukor, mlieko, vajcia, uvarený a pretretý zemiak do hladka. Z cesta potom upečieme na oleji alebo na masle tenké palacinky, ktoré potrieme plnkou, stočíme a poukladáme vedľa seba do vymastenej ohňovzdornej misy v dvoch alebo troch vrstvách. Každú vrstvu musíme pomastiť roztopeným maslom, vrch napokon polejeme trochou mlieka a zapečieme. Hotové pokrájame na porcie, ktoré servírujeme posypané práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.

 

TIP:

Jablkovú plnku môžeme nahradiť mrazeným, čerstvým alebo zaváraným ovocím.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada