31.12.2017 10:08

Zapečená slivková delikatesa so slaninou

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Hostí na oslave určite potešíte slivkovou delikatesou zapečenou so slaninou.

 

Ingrediencie:
  • 200 g anglickej slaniny
  • 80 g sušených sliviek bez kôstok
  • 150 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 1 a ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 3 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 125 ml mlieka

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta na panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. Slivky nakrájame na polovice a krátko orestujeme so slaninou.
  2. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, čiernym korením a syrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame slaninu so slivkami a cesto rozdelíme do vymastených pohárov. Poháre prenesieme na plech a do plechu nalejeme vodu tak, aby boli poháre ponorené do výšky aspoň 2 cm. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút.
  3. Poháre necháme vychladnúť.


TIP: Pre vegetariánov je možné nahradiť slaninu cibuľkou.
 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada