31.12.2017 10:08
Zapečená slivková delikatesa so slaninou
Varenie – Recepty – Studený bufet
Hostí na oslave určite potešíte slivkovou delikatesou zapečenou so slaninou.
Ingrediencie:
200 g anglickej slaniny
- 80 g sušených sliviek bez kôstok
- 150 g hladkej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 1 zarovnaná lyžička soli
- 1 a ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 100 g strúhaného tvrdého syra
- 3 vajcia
- 100 ml oleja
- 125 ml mlieka
Príprava:
- Na prípravu cesta na panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. Slivky nakrájame na polovice a krátko orestujeme so slaninou.
- V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, čiernym korením a syrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame slaninu so slivkami a cesto rozdelíme do vymastených pohárov. Poháre prenesieme na plech a do plechu nalejeme vodu tak, aby boli poháre ponorené do výšky aspoň 2 cm. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút.
- Poháre necháme vychladnúť.
TIP: Pre vegetariánov je možné nahradiť slaninu cibuľkou.
FOTO: droetker
—————