08.02.2016 17:21
Zamilované marcipánové srdiečka
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Srdiečka z marcipánu s čerešňovou a pistáciovou príchuťou poliate čokoládovou polevou.
Ingrediencie:
Na srdiečka:
150 g marcipánu
- 75 g preosiateho práškového cukru
- 75 g jemne mletých pistácií
- 1 lyžice čerešňovej pálenky
Na ozdobenie:
- 1 balíček tmavej polevy
- zdobenie - perličky strieborné
Príprava:
- Na prípravu srdiečok prepracujeme marcipán, práškový cukor, pistácie a čerešňovú pálenku. Marcipánovú hmotu rozvaľkáme na pracovnej ploche vysypanej malým množstvom práškového cukru na plát s hrúbkou cca 1 cm a pomocou formičky povykrajujeme srdiečka, formičku zakaždým ponoríme do práškového cukru.
- Marcipánové srdiečka opatrne vytlačíme z formičky a prípadne odstránime zvyšky marcipánu z okraja formičky. Zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
- Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu a nalejeme do misky. Marcipánové srdiečka pomocou dvoch vidličiek ponoríme do polevy. Na spodnej strane otrieme polevu o okraj misky.
- Srdiečka položíme na papier na pečenie, ozdobíme zdobením a polevu necháme zatuhnúť, eventuálne jednotlivé kúsky občas posunieme, aby nevznikla hrubá vrstva polevy na spodnej strane. Srdiečka až do podávania uchovávame v chlade.
FOTO: droetker
—————