08.02.2016 17:21

Zamilované marcipánové srdiečka

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Srdiečka z marcipánu s čerešňovou a pistáciovou príchuťou poliate čokoládovou polevou.

 

Ingrediencie:
Na srdiečka:
  • 150 g marcipánu
  • 75 g preosiateho práškového cukru
  • 75 g jemne mletých pistácií
  • 1 lyžice čerešňovej pálenky
Na ozdobenie:
  • 1 balíček tmavej polevy
  • zdobenie - perličky strieborné  

 

Príprava:
  1. Na prípravu srdiečok prepracujeme marcipán, práškový cukor, pistácie a čerešňovú pálenku. Marcipánovú hmotu rozvaľkáme na pracovnej ploche vysypanej malým množstvom práškového cukru na plát s hrúbkou cca 1 cm a pomocou formičky povykrajujeme srdiečka, formičku zakaždým  ponoríme do práškového cukru.
  2. Marcipánové srdiečka opatrne vytlačíme z formičky a prípadne odstránime zvyšky marcipánu z okraja formičky. Zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
  3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu a nalejeme do misky. Marcipánové srdiečka pomocou dvoch vidličiek ponoríme do polevy. Na spodnej strane otrieme polevu o okraj misky.
  4. Srdiečka položíme na papier na pečenie, ozdobíme  zdobením  a polevu necháme zatuhnúť, eventuálne jednotlivé kúsky občas posunieme, aby nevznikla hrubá vrstva polevy na spodnej strane. Srdiečka až do podávania uchovávame v chlade.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada