05.07.2016 17:41

Zamatový džem z černíc a egrešov

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Pri príprave džemu môžete egreš skombinovať s černicami.

 

Ingrediencie:
  • 800 g černíc
  • 800 g egrešov
  • 1 zarovnaná lyžička mletej škorice
  • 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
     
Príprava:
  1. Na prípravu džemu černice aj egreše očistíme a preberieme. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca, pridáme škoricu a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIP: Džem sa dá pripraviť aj zo zmrazených černíc a egrešov (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť).

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada