09.12.2017 16:40
Zákusok s ovsenými vločkami
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Nielen chutná vianočná maškrta, ale aj zdravá, pretože je plná orieškov, trstinového cukru, horkej čokolády a ovsených vločiek.
Ingrediencie:
Na korpus:
80 g trstinového cukru
- 1 balíček trstinového cukru karamelového
- 100 g masla
- 250 g ovsených vločiek
Na náplň:
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka
- 300 g horkej čokolády
- 50 g nasekaných vlašských orechov
Na karamel:
- 50 g trstinového cukru
- 5 lyžíc vody
- 1 lyžica masla
- 3 lyžice mlieka
Príprava:
- Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme.
- Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme zvyšok korpusu.
- Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
TIP: Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.
FOTO: droetker
—————