09.12.2017 16:40

Zákusok s ovsenými vločkami

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Nielen chutná vianočná maškrta, ale aj zdravá, pretože je plná orieškov, trstinového cukru, horkej čokolády a ovsených vločiek.

 

Ingrediencie:
Na korpus:
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 balíček trstinového cukru karamelového
  • 100 g masla
  • 250 g ovsených vločiek
Na náplň:
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 300 g horkej čokolády
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
 
Na karamel:
  • 50 g trstinového cukru
  • 5 lyžíc vody
  • 1 lyžica masla
  • 3 lyžice mlieka

 

Príprava:
  1. Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme.
  2. Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme zvyšok korpusu.
  3. Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

 

TIP: Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada