15.02.2022 16:53
Zakáľačková kaša
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Jednoduché, ale chutné pohostenie, ktoré nesmie chýbať na žiadnej zabíjačke.
Ingrediencie:
3 kg ryže alebo krúpov
- 1 kg surovej alebo uvarenej bravčovej krvi
- soľ
- mleté čierne korenie
- majorán
- pár strúčikov cesnaku
- 1 veľká cibuľa
Príprava:
Ryžu alebo krúpy uvaríme vo vode, lepšie je však v ovare, v ktorom sa varili jaternice a iné zabíjačkové pochúťky, vtedy bude základ chuťovo výraznejší. Potom pridáme krv a zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, rozotreným cesnakom a nadrobno pokrájanou cibuľou. Kašu za stáleho miešania varíme na miernom ohni, nesmie sa pripáliť. Uchovávame na chladnom mieste, podávame však vždy teplú, pre vylepšenie ju po zohriatí môžeme posypať oškvarkami.
—————