07.11.2013 08:54

Zajačie ražniči

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Ražniči trochu netradične – zo zajačieho mäsa kombinovaného s anglickou slaninou a s bobkovým listom.

 

Ingrediencie:
  • 600 g zajačieho chrbta   
  • 100 g šunkovej salámy   
  • 100 g anglickej slaniny   
  • 2 uhorky 
  • 2 cibule  
  • bobkové listy
  • olej    
  • horčica  
Príprava:

Z očisteného, umytého a odblaneného zajačieho chrbta zrežeme z obidvoch strán mäso, nakrájame ho na plátky a zľahka naklepeme. Slaninu, šunkovú salámu, uhorky a cibule nakrájame na plátky. Na kovové ihly alebo drevené špajdle potom napichujeme striedavo kúsky zajačieho mäsa, slaniny, cibule, šunkovej salámy, uhorky a kúska bobkového listu. Opakujeme, kým nie je ihla plná. Ražniči osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán dočervena. Opečené ražniči dáme na tanier a ešte polejeme trochou tuku, v ktorom sa opekalo. Podávame s horčicou, s nakrájanou cibuľou a s opekanými zemiakmi.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada