Zajac na divoko
Varenie – Recepty- Mäso a ryby
Lahodná divina s chutnou omáčkou, to je zajac na divoko.
Ingrediencie:
750 g mäsa zo zajaca (zadná časť)
- 50 g údenej slaniny
- 2 cibule olej
- 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
- bobkový list
- mleté čierne korenie
- 30 g hladkej múky horčica
- ocot
- lyžica ríbezľovej alebo brusnicovej zaváraniny
Príprava:
Odležané zajačie mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Očistené a pokrájané cibule speníme na oleji, pridáme kúsky mäsa, pokrájanú zeleninu, bobkový list a soľ a prilejeme asi 400 ml vody. Tlakový hrniec uzavrieme a zajaca v ňom dusíme asi 30 minút. Ak ho dusíme v obyčajnom hrnci, dobu varenia musíme predĺžiť, kým nie je mäso mäkké. Hotové ho vyberieme a pokrájame. Potom dokončíme omáčku. V 100 ml vody rozmiešame hladkú múku, prilejeme do šťavy a povaríme. Omáčku potom precedíme cez husté sitko a ochutíme horčicou, zaváraninou a trochou octu a ešte trochu povaríme. Mäso poliate omáčkou podávame s tarhoňou, s knedľou alebo krátkymi makarónmi.
—————