01.12.2018 11:00

Zajac na divoko

Varenie – Recepty- Mäso a ryby

 

Lahodná divina s chutnou omáčkou, to je zajac na divoko.

 

Ingrediencie:

  • 750 g mäsa zo zajaca (zadná časť)    
  • 50 g údenej slaniny    
  • 2 cibule   olej     
  • 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)   
  • bobkový list   
  • mleté čierne korenie    
  • 30 g hladkej múky  horčica   
  • ocot   
  • lyžica ríbezľovej alebo brusnicovej zaváraniny    

 

 

Príprava:

Odležané zajačie mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Očistené a pokrájané cibule speníme na oleji, pridáme kúsky mäsa, pokrájanú zeleninu, bobkový list a soľ a prilejeme asi 400 ml vody. Tlakový hrniec uzavrieme a zajaca v ňom dusíme asi 30 minút. Ak ho dusíme v obyčajnom hrnci, dobu varenia musíme predĺžiť, kým nie je mäso mäkké. Hotové ho vyberieme a pokrájame. Potom dokončíme omáčku. V 100 ml vody rozmiešame hladkú múku, prilejeme do šťavy a povaríme. Omáčku potom precedíme cez husté sitko a ochutíme horčicou, zaváraninou a trochou octu a ešte trochu povaríme. Mäso poliate omáčkou podávame s tarhoňou, s knedľou alebo krátkymi makarónmi.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada