12.11.2011 17:17
Zajac na divoko
Varenie – recepty – Mäso a ryby
Klasika z diviny, zajac utopený v záplave chutnej šťavy s príchuťou brusníc a ríbezlí.
Ingrediencie:
750 g mäsa zo zajaca (zadná časť)
- 50 g údenej slaniny
- 40 g masti alebo oleja
- 50 g cibule
- 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
- bobkový list
- mleté čierne korenie
- 600 ml vody
- 30 g hladkej múky
- horčica
- ocot
- 1 lyžica ríbezľovej alebo brusnicovej zaváraniny
Príprava:
Odležané zajačie mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Na masti alebo oleji v tlakovom hrnci zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, pokrájanú zeleninu, korenie, bobkový list, 500 ml vody a soľ. Hrniec uzavrieme a mäso dusíme 30 minút. Hotové mäso vyberieme a pokrájame. V 100 ml vody rozmiešame múku, zátrepku prilejeme do šťavy a povaríme. Šťavu pretrieme cez sito a napokon do nej zamiešame horčicu, zaváraninu a podľa chuti okyslíme. Hotovou šťavou mäso polejeme. Podávame s tarhoňou, knedľou alebo makarónmi.
—————