23.10.2013 10:37

Vyprážaný teľací rezeň

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Rezne z teľacieho mäsa môžeme konzumovať teplé i studené.

 

Ingrediencie:
  • 800 g teľacieho stehna   
  • 60 g hladkej múky   
  • 160 g strúhanky    
  • 2 vajcia   
  • 50 ml mlieka
  • olej  
  • soľ 

 

Príprava:

Očistené teľacie stehno pokrájame cez vlákno na rovnaké rezne, ktoré trochu naklepeme. Rezne osolíme a obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a trochou soli a napokon v strúhanke. Potom ich z oboch strán vypražíme v rozohriatom oleji alebo na masti. Teplé rezne podávame so zemiakovým pyré a studené s chlebom a s čerstvou zeleninou. Vyprážať teľacie mäso, ktoré je jemné a rýchlo sa prepečie, môžeme aj v cestíčku.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada