23.10.2013 10:37
Vyprážaný teľací rezeň
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Rezne z teľacieho mäsa môžeme konzumovať teplé i studené.
Ingrediencie:
800 g teľacieho stehna
- 60 g hladkej múky
- 160 g strúhanky
- 2 vajcia
- 50 ml mlieka
- olej
- soľ
Príprava:
Očistené teľacie stehno pokrájame cez vlákno na rovnaké rezne, ktoré trochu naklepeme. Rezne osolíme a obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a trochou soli a napokon v strúhanke. Potom ich z oboch strán vypražíme v rozohriatom oleji alebo na masti. Teplé rezne podávame so zemiakovým pyré a studené s chlebom a s čerstvou zeleninou. Vyprážať teľacie mäso, ktoré je jemné a rýchlo sa prepečie, môžeme aj v cestíčku.
—————