15.01.2012 16:41

Vyprážané ruže

Varenie - Recepty – Múčniky



Možno trochu prácne, ale efektné fašiangové pečivo.


Ingrediencie:
  • 300 g hladkej múky  
  • 80 g práškového cukru  
  • štipka soli   
  • 60 g masla  
  • 3 žĺtky   
  • 4 lyžice bieleho vína   
  • 5 lyžíc smotany   
  • tuk na vyprážanie    
  • bielok na spájanie

Príprava:

Múku aj so soľou preosejeme na doske a pridáme cukor, maslo, žĺtky, víno i smotanu. Vymiesime cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať. Potom ho natenko vyvaľkáme a pomocou formičiek 3 rôznych veľkostí vykrojíme hviezdičky a malé kolieska. Každú hviezdičku natrieme v strede bielkom a poukladáme od najväčšej po najmenšiu na seba, navrch ešte umiestnime na záver koliesko. Túto pyramídu hviezdičiek uprostred dobre stlačíme tak, aby sa ich okraje zdvihli a napokon ich vypražíme v dobre rozohriatom tuku. Do hotových ešte môžeme v strede umiestniť za pol lyžičky džemu a napokon ich posypeme cukrom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada