14.05.2013 08:25
Vyprážané plnené vajcia
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Vyprážané plnené vajcia môžu byť dobrou večerou alebo pohostením pre priateľov.
Ingrediencie:
6 vajec
- 60 g masla
- 5 lyžíc mlieka
- 1 žĺtok
- 1 bielok
- žemľa
- strúhanka
- olej
- petržlenová vňať
- soľ
Príprava:
Vajcia uvarené natvrdo pozdĺžne prekrojíme, žĺtky vyberieme a rozotrieme s maslom a so žemľou, ktorú sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Pridáme surový žĺtok, soľ a dobre premiešame. Zmesou naplníme polovice bielkov, spojíme a obalíme najprv v rozšľahanom bielku a potom v strúhanke. Vypražíme zo všetkých strán v rozohriatom oleji. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom. Alternatívou je tatárska omáčka alebo chutný dressing a sezónny šalát.
—————