14.05.2013 08:25

Vyprážané plnené vajcia

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Vyprážané plnené vajcia môžu byť dobrou večerou alebo pohostením pre priateľov.

 

Ingrediencie:
  • 6 vajec   
  • 60 g masla   
  • 5 lyžíc mlieka  
  • 1 žĺtok  
  • 1 bielok   
  • žemľa   
  • strúhanka   
  • olej   
  • petržlenová vňať   
  • soľ

 

Príprava:

Vajcia uvarené natvrdo pozdĺžne prekrojíme, žĺtky vyberieme a rozotrieme s maslom a so žemľou, ktorú sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Pridáme surový žĺtok, soľ a dobre premiešame. Zmesou naplníme polovice bielkov, spojíme a obalíme najprv v rozšľahanom bielku a potom v strúhanke. Vypražíme zo všetkých strán v rozohriatom oleji. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom. Alternatívou je tatárska omáčka alebo chutný dressing a sezónny šalát.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada