28.07.2012 11:03

Vyprážané huby v cestíčku

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Operatívna večera alebo aj hlavný chod obeda, ak trávime letný čas na chalupe a vymýšľame alternatívy pre využitie bohatého hubárskeho úlovku.

 

Ingrediencie:
  • 5 veľkých húb, najlepšie dubákov     
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka  
  • 1 lyžica oleja    
  • 60 g hladkej múky 
  • soľ
  • vegeta

 

Príprava:

Z mlieka, múky, vajca a oleja si urobíme redšie cesto, nesmie však tiecť, podľa potreby ešte pridáme trochu múky. Ochutíme ho vegetou a dobre vymiešame metličkou. Huby očistíme, nakrájame na plátky hrubé asi centimeter. Hubové plátky obalíme v hladkej múke, potom v cestíčku a vypražíme v rozohriatom oleji. Napokon trochu osolíme. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada