17.11.2011 17:06
Vyprážané hríby
Varenie - Recepty - Bezmäsité jedlá
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.
Ingrediencie:
500 g väčších hríbov
- na trojobal 2 vajcia, trochu mlieka, hladká múka a strúhanka
- olej na vyprážanie
Príprava:
Hríby očistíme, ale neumývame. Potom ich pokrájame pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke. Takto pripravené porcie vypražíme s horúcom oleji z oboch strán. Najlepšie chutia so zemiakovou kašou.
—————