17.11.2011 17:06

Vyprážané hríby

Varenie - Recepty - Bezmäsité jedlá

 

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

 

Ingrediencie:
  • 500 g väčších hríbov
  • na trojobal 2 vajcia, trochu mlieka, hladká múka a strúhanka
  • olej na vyprážanie

 

Príprava:

Hríby očistíme, ale neumývame. Potom ich pokrájame pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke. Takto pripravené porcie vypražíme s horúcom oleji z oboch strán. Najlepšie chutia so zemiakovou kašou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada