06.12.2015 14:02

Vykrajované citrónové pečivo

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Obľúbené vianočné pečivo – citrónové pečivo s polevou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 150 g hladkej múky
  • na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na polevu:
  • 1 balíček polevy v prášku s citrónovou príchuťou
  • 3 lyžice vody

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom.
  2. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
  3. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm.
  4. Formičkou povykrajujeme mesiačiky, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút.
  6. Pečivo necháme vychladnúť.
  7. Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pomocou noža mesiačiky polevou ozdobíme.

 

TIP:

Na prípravu polevy môžete namiesto vody použiť aj citrónovú šťavu.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada