06.12.2015 14:02
Vykrajované citrónové pečivo
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Obľúbené vianočné pečivo – citrónové pečivo s polevou.
Ingrediencie:
Na cesto:
150 g hladkej múky
- na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
- 50 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na polevu:
- 1 balíček polevy v prášku s citrónovou príchuťou
- 3 lyžice vody
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom.
- Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
- Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm.
- Formičkou povykrajujeme mesiačiky, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút.
- Pečivo necháme vychladnúť.
- Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pomocou noža mesiačiky polevou ozdobíme.
TIP:
Na prípravu polevy môžete namiesto vody použiť aj citrónovú šťavu.
FOTO: droetker
—————