09.08.2016 13:12

Vrstvená dúhová torta

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Torta, ktorá vďaka potravinárskym farbách získa imidž pestrofarebnej dúhy, je priam stvorená na veľkonočné sviatky.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 5 bielkov
  • 180 g práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 200 g hladkej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžica oleja
  • gélová farba potravinárska červená, žltá, zelená, modrá
Na náplň:
  • 1 balenie krémovej náplne s vanilkovou príchuťou
  • 200 ml studeného mlieka
  • 3 zarovnané lyžice práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh, do ktorého ku koncu šľahania zašľaháme cukor. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a sneh a ručne metličkou zľahka vymiešame dohladka.
  2. Cesto rozdelíme na 4 diely a každý diel zafarbíme inou farbou. Cestá nanesieme do vymastených a múkou vysypaných foriem a postupne upečieme v rúre predhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút.
  3. Korpusy necháme vychladnúť.
  4. Na prípravu náplne pripravíme hotovú polotovar - krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale a jednotlivé korpusy slabou vrstvou náplne zlepíme. Povrch torty a strany potrieme zvyšnou náplňou, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Dátum: 14.09.2016

Vložil: Lucia

Titulok: Priemer torty

A priemer?

Odpovedať

—————

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada