09.08.2016 13:12
Vrstvená dúhová torta
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Torta, ktorá vďaka potravinárskym farbách získa imidž pestrofarebnej dúhy, je priam stvorená na veľkonočné sviatky.
Ingrediencie:
Na cesto:
5 bielkov
- 180 g práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 200 g hladkej múky
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžica oleja
- gélová farba potravinárska červená, žltá, zelená, modrá
Na náplň:
- 1 balenie krémovej náplne s vanilkovou príchuťou
- 200 ml studeného mlieka
- 3 zarovnané lyžice práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh, do ktorého ku koncu šľahania zašľaháme cukor. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a sneh a ručne metličkou zľahka vymiešame dohladka.
- Cesto rozdelíme na 4 diely a každý diel zafarbíme inou farbou. Cestá nanesieme do vymastených a múkou vysypaných foriem a postupne upečieme v rúre predhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút.
- Korpusy necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne pripravíme hotovú polotovar - krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale a jednotlivé korpusy slabou vrstvou náplne zlepíme. Povrch torty a strany potrieme zvyšnou náplňou, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
FOTO: droetker
—————