13.10.2012 11:38

Višňové muffiny s čokoládou

Varenie – Recepty - Múčniky

 

Verzia muffinov s kombinovanou chuťou čokolády a kyslastých višní.    

 

Ingrediencie:
  • 1 malý pohár kompótovaných višní (hmotnosť po odkvapkaní 175 g)
  • 3 bielky
  • štipka soli
  • 3 žĺtky
  • 180 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 180 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 180 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 20 g kakaa
  • 2 lyžice strúhanej horkej čokolády

 

Príprava:

Višne necháme odkvapkať na sitku, pričom zachytíme šťavu. Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a maslo alebo margarín vyšľaháme dohladka. Múku a kypriaci prášok zmiešame a striedavo s mliekom vmiešame do zmesi. Nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh. Tretinu cesta odoberieme a odložíme bokom. Do zvyšku cesta vmiešame kakao. Tmavé cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov na muffiny a posypeme strúhanou čokoládou. Višne rozdelíme na čokoládu. Nanesieme svetlé cesto, vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť, pred podávaním ich podľa chuti pocukrujeme.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada