Višňové muffiny s čokoládou
Varenie – Recepty - Múčniky
Verzia muffinov s kombinovanou chuťou čokolády a kyslastých višní.
Ingrediencie:
1 malý pohár kompótovaných višní (hmotnosť po odkvapkaní 175 g)
- 3 bielky
- štipka soli
- 3 žĺtky
- 180 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 180 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 180 g hladkej múky
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 100 ml mlieka
- 20 g kakaa
- 2 lyžice strúhanej horkej čokolády
Príprava:
Višne necháme odkvapkať na sitku, pričom zachytíme šťavu. Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a maslo alebo margarín vyšľaháme dohladka. Múku a kypriaci prášok zmiešame a striedavo s mliekom vmiešame do zmesi. Nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh. Tretinu cesta odoberieme a odložíme bokom. Do zvyšku cesta vmiešame kakao. Tmavé cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov na muffiny a posypeme strúhanou čokoládou. Višne rozdelíme na čokoládu. Nanesieme svetlé cesto, vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť, pred podávaním ich podľa chuti pocukrujeme.
FOTO: droetker
—————