13.12.2015 16:23

Vianočné nugátové guľôčky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Nugátové guľôčky sú chutnou verziou nepečenej vianočnej sladkosti.

 

Ingrediencie:
Na guľôčky:
  • 100 g mandľových plátkov
  • 50 g práškového cukru
  • 1 zarovnaná lyžička perníkového korenia
  • 1 balíček Creme Olé s vanilkovou príchuťou
  • 150 g kyslej smotany
  • 50 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
  • 300 g krému z lieskových orieškov
  • 1 zarovnaná lyžica práškového cukru

 

Príprava:
  1. Na prípravu guľôčok opražíme mandle na teflónovej panvici bez tuku a na tanieriku ich necháme vychladnúť.
  2. V mise zmiešame cukor s korením a Creme Olé. Pridáme kyslú smotanu a maslo a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame mandle a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
  3. Z hmoty vytvarujeme guľôčky vo veľkosti vlašských orechov.
  4. Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli zahrejeme krém z lieskových orieškov. Guľôčky pomocou vidličky v kréme namáčame a prenesieme na papier na pečenie. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  5. Stuhnuté guľôčky vložíme do papierových košíčkov a zľahka pocukrujeme.

 

TIPY:

Ľubovoľne môžeme dať guľôčky do farebných papierových formičiek alebo košíčkov.

Guľôčky môžeme skladovať približne 2 týždne na chladnom mieste, alebo ich môžeme zamraziť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada