13.12.2015 16:23
Vianočné nugátové guľôčky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Nugátové guľôčky sú chutnou verziou nepečenej vianočnej sladkosti.
Ingrediencie:
Na guľôčky:
100 g mandľových plátkov
- 50 g práškového cukru
- 1 zarovnaná lyžička perníkového korenia
- 1 balíček Creme Olé s vanilkovou príchuťou
- 150 g kyslej smotany
- 50 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
- 300 g krému z lieskových orieškov
- 1 zarovnaná lyžica práškového cukru
Príprava:
- Na prípravu guľôčok opražíme mandle na teflónovej panvici bez tuku a na tanieriku ich necháme vychladnúť.
- V mise zmiešame cukor s korením a Creme Olé. Pridáme kyslú smotanu a maslo a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame mandle a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
- Z hmoty vytvarujeme guľôčky vo veľkosti vlašských orechov.
- Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli zahrejeme krém z lieskových orieškov. Guľôčky pomocou vidličky v kréme namáčame a prenesieme na papier na pečenie. Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Stuhnuté guľôčky vložíme do papierových košíčkov a zľahka pocukrujeme.
TIPY:
Ľubovoľne môžeme dať guľôčky do farebných papierových formičiek alebo košíčkov.
Guľôčky môžeme skladovať približne 2 týždne na chladnom mieste, alebo ich môžeme zamraziť.
FOTO: droetker
—————