17.12.2017 15:39

Vianočná torta

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Vianočná torta je trochu náročnejšia na ingrediencie i prípravu. Ale presne takúto si zaslúžite.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 9 bielkov
  • 180 g cukru
  • štipka soli
  • 220 g zmäknutého masla
  • 70 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 9 žĺtkov
  • 250 g mletého maku
  • 120 g mletých vlašských orechov
Na prvú náplň:
  • 250 g mascarpone
  • 125 g polotučného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • kôra z 1 chemicky neošetreného pomaranča
  • 1 lyžička vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom

 

Na druhú náplň:
  • 250 g mascarpone
  • 125 g polotučného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g čerstvých malín

 

Na tretiu náplň:
  • 250 g mascarpone
  • 125 g polotučného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar
  • 20 g strúhaného kokosu
  • 2 PL jahodového džemu

 

Na štvrtú náplň:
  • 250 g mascarpone
  • 125 g polotučného tvarohu
  • 100 g práškového cukru

 

Na ozdobenie:
  • 50 g strúhaného kokosu
  • mrazené maliny

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka. Pridáme mak zmiešaný s orechmi a sneh a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastených a papierom na pečenie vyložených foriem a uhladíme. Postupne vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme asi 40 minút.
  2. Korpusy necháme vo forme vychladnúť. Potom ich oba pozdĺžne rozrežeme.
  3. Na prípravu všetkých náplní vyšľaháme vždy v mise mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Do prvej náplne zašľaháme kôru z pomaranča a pastu. Do druhej náplne zľahka primiešame maliny. Do tretej náplne zašľaháme extrakta vmiešame kokos a džem. Štvrtú náplň necháme bez príchute.
  4. Prvú časť korpusu potrieme prvou náplňou a zakryjeme druhou časťou korpusu. Potrieme druhou náplňou, opäť zakryjeme korpusom, ktorý na povrchu potrieme džemom. Nanesieme tretiu náplň, zakryjeme poslednou časťou korpusu a poslednou štvrtou náplňou potrieme povrch celej torty.
  5. Povrch celej torty posypeme kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada