22.03.2016 15:07

Veľkonočný syrek

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Toto jedlo je veľkonočnou tradíciou a počas jarných sviatkov nesmelo na stole nikdy chýbať.

 

Ingrediencie:
  • 500 ml mlieka   
  • 5 vajec   
  • 20 g soli  
  • 50 g umytých hrozienok  
  • žĺtok  

 

Príprava:

Mlieko rozmiešame s vajcami, pridáme soľ a hrozienka, zmes vložíme do vody a povaríme. Prevarenú ju scedíme cez čistý obrúsok a necháme dobre odkvapkať. Získanú masu sformujeme do tvaru oválnej knedle, potrieme žĺtkom a v mierne rozohriatej rúre zapečieme. Vychladnutý syrek pokrájame na plátky a podávame s varenou údenou šunkou a postrúhaným syrom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada