26.03.2016 08:14

Veľkonočný šalát

Varenie – Recepty - Studený bufet

 

Recept na chutný veľkonočný šalát, za ktorý sa pred kupačmi nemusí hanbiť žiadna gazdiná.

 

Ingrediencie:
  • 300 g zemiakov
  • 200 g jemnej salámy
  • 100 g sterilizovaných uhoriek
  • 200 g sterilizovanej miešanej zeleniny
  • 250 g majonézy
  • 100 ml smotany
  • soľ
  • worcesterská omáčka
  • ocot
  • práškový cukor
  • mleté čierne korenie
  • pár reďkoviek
  • petržlenová vňať
Príprava:

Zemiaky uvarené v šupke očistíme pokrájame pomocou mriežky na malé kocky a ochutíme nálevom pripravený z worcesterskej omáčky, octu, cukru, soli, mletého čierneho korenia a vody. Potom ich necháme trochu postáť. Salámu a sterilizované uhorky pokrájame na jemné rezance a pridáme odkvapkanú sterilizovanú zeleninu. Majonézu premiešame so smotanou a nalejeme na pripravenú salámu so zeleninou. Potom pridáme aj ochutené zemiaky. Všetko zľahka premiešame a necháme stáť v chlade niekoľko hodín.

 

Tipy:
  • Nálev pridávame do zemiakov len postupne, aby zemiaky boli síce dostatočne ochutené, ale na druhej strane nesmú byť príliš vodnaté, šalát by potom nebol kompaktný a roztekal by sa po tanieri.
  • Pre jarný imidž šalátu servírovaného vo väčšej miske i pre zdravie môžeme túto slávnostnú prílohu ozdobiť plátkami reďkovky a petržlenovou vňaťou.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu