Veľkonočná torta
Varenie – Recepty - Múčniky
Neodolateľný dezert s chuťou marcipánu, ktorý sa belostne zaskvie v záplave farebných stužiek a veľkonočných vajíčok.
Ingrediencie:
Na cesto:
300 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 220 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 3 vajcia
- 250 ml mlieka
- 250 ml oleja
Na náplň:
- 1 balenie krémovej náplne vanilkovej
- 200 ml studeného mlieka
- 3 zarovnané lyžice práškového cukru
Na ozdobenie:
- 150 g marcipánu
- 1 zarovnaná lyžice kakaa
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a ručne vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 25 minút. Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 lyžice náplne. Polovicu zvyšnej náplne natrieme na spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okraja torty. Odložíme do chladničky. Na ozdobenie zafarbíme dve tretiny marcipánu kakaom. Z nezafarbenej tretiny vytvoríme guľôčky ako bahniatka a z tmavého marcipánu vymodelujeme stonky a mašľu. Marcipánové ozdoby poukladáme na tortu. Náplňou v cukrárskom vrecku dozdobíme okraje torty.
TIP: Pre milovníkov čokoládovej chuti môžeme použiť namiesto vanilkovej čokoládovú krémovú náplň.
FOTO: droetker
—————