21.03.2013 14:41

Veľkonočná torta

Varenie – Recepty - Múčniky

 

Neodolateľný dezert s chuťou marcipánu, ktorý sa belostne zaskvie v záplave farebných stužiek a veľkonočných vajíčok.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 220 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml oleja
Na náplň:
  • 1 balenie krémovej náplne vanilkovej
  • 200 ml studeného mlieka
  • 3 zarovnané lyžice práškového cukru
Na ozdobenie:
  • 150 g marcipánu
  • 1 zarovnaná lyžice kakaa

 

Príprava:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a ručne vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 25 minút. Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 lyžice náplne. Polovicu zvyšnej náplne natrieme na spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okraja torty. Odložíme do chladničky. Na ozdobenie zafarbíme dve tretiny marcipánu kakaom. Z nezafarbenej tretiny vytvoríme guľôčky ako bahniatka a z tmavého marcipánu vymodelujeme stonky a mašľu. Marcipánové ozdoby poukladáme na tortu. Náplňou v cukrárskom vrecku dozdobíme okraje torty.

 

TIP: Pre milovníkov čokoládovej chuti môžeme použiť namiesto vanilkovej čokoládovú krémovú náplň.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada