27.03.2015 09:41

Veľkonočná tlačenka

Varenie - Recepty – Studený bufet

 

Chutná tlačenka, ktorá je vhodným pohostením počas Veľkej noci.

 

Ingrediencie:
  • 1 balíček krabích tyčiniek
  • 3 mrkvy
  • 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
  • 4 lyžice vody
  • 300 ml majonézy
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 zarovnaná lyžičky soli
  • štipka korenia
  • šťava z 1/2 citróna
  • 180 g sterilizovaného hrášku (bez nálevu)
Príprava:
  • 1. Krabie tyčinky necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.
  • 2. Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!) a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi.
  • 3. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi. Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom. Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.
  • 4. Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.

 

TIP: Pred naliatím želatínovej zmesi môžeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou naukladať natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na plátky.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada