27.03.2015 09:41
Veľkonočná tlačenka
Varenie - Recepty – Studený bufet
Chutná tlačenka, ktorá je vhodným pohostením počas Veľkej noci.
Ingrediencie:
1 balíček krabích tyčiniek
- 3 mrkvy
- 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
- 4 lyžice vody
- 300 ml majonézy
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 zarovnaná lyžičky soli
- štipka korenia
- šťava z 1/2 citróna
- 180 g sterilizovaného hrášku (bez nálevu)
Príprava:
- 1. Krabie tyčinky necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.
- 2. Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!) a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi.
- 3. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi. Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom. Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.
- 4. Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.
TIP: Pred naliatím želatínovej zmesi môžeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou naukladať natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na plátky.
FOTO: droetker
—————