22.03.2016 15:12

Veľkonočná baba

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Sýta maškrta, ktorou sa každá kuchárka zavďačí milovníkom výraznej údenej chuti.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg údeného bravčového mäsa (pliecko alebo krkovička)   
  • 2 väčšie domáce klobásy  
  • 100 g údenej slaniny   
  • 200 mäsového vývaru   
  • 10 žemlí     
  • mleté čierne korenie   
  • 4 vajcia  
  • soľ  
  • vajce na potretie

 

Príprava:

Údené mäso, domácu  klobásu i slaninu treba uvariť domäkka. Mäso i klobásu pokrájame na malé kúsky a zmiešame s pokrájanými žemľami, ktoré sme poliali vývarom, a napokon pokrájanú uvarenú slaninu, ktorú sme trochu opražili. Okoreníme, osolíme a pridáme vajcia, najprv zamiešame žĺtka a potom sneh z vyšľahaných bielkov. Dobre, ale opatrne premiešame a vylejeme do vymasteného pekáča (môžeme použiť aj papier na pečenie). Rozotrieme po celej ploche a povrch zmesi potrieme rozšľahaným vajcom. Vo vyhriatej rúre pečieme do ružova. Baba nakrájaná na kocky sa môže jesť teplá, ale aj studená.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada