Vanilkový pohár s višňami
Varenie – Recepty – Múčniky
Pudingový dezert pre náročných. Ale dospelých. Detské piškóty môžu pomýliť, máme v ňom aj griotku.
Ingrediencie:
Na obloženie:
višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 180 g)
- 30 ml griotky
- 20 okrúhlych detských piškót
Na puding:
- 250 ml plnotučného mlieka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 zarovnané lyžice cukru
- 1 balíček pudingu Pravá vanilka smotanová
Na ozdobenie:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček šľahačkoveého stužovača
Príprava:
Na obloženie najskôr necháme višne dobre odkvapkať na sitku. Do pohárov rozdelíme piškóty, ktoré pokvapkáme griotkou. Na piškóty rozdelíme višne. Niekoľko višní si môžeme ponechať na ozdobu. Na prípravu pudingu zmiešame mlieko so smotanou. Obsah vrecka rozmiešame s cukrom v 1/3 mlieka a smotany. Zvyšné 2/3 privedieme do varu. Potom odstavíme zo sporáka, vmiešame vopred pripravenú zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme ešte asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť. Na ozdobenie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu so smeta-fixom dotuha a puding ozdobíme.
Tip: Povrch šľahačky môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, rozpustenou tmavou polevou alebo farebným cukrovým zdobením Dr.Oetker.
FOTO: droetker
—————