06.12.2015 14:07

Vanilkové rožteky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Vanilkové rožteky sú vianočná klasika.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 vanilkového struku
  • 1 vajce
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na ozdobenie:
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, mandľami, cukrom, vanilkovým cukrom a dreňou z vanilkového struku. Pridáme vajce a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme asi 50 cm dlhé valčeky.
  2. Valčeky nožom nakrájame na kúsky široké asi 1 cm a z každého kúska vytvarujeme rožtek. Rožteky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
  3. V miske zmiešame cukor s vanilínovým cukrom a pomocou sitka ešte horúce rožteky pocukrujeme.

 

TIPY:
  • Ak by sa cesto lepilo, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
  • Na posypanie vanilkových rožtekov môžeme tiež zmiešať práškový cukor s vanilkovým cukrom a rožteky v tejto zmesi obaliť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada