29.11.2017 15:41

Vanilkové dukáty

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Vanilkové dukátiky ako jemné pečivo, ktoré môže byť súčasťou vianočného stola.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 1 balíček zlatého klasu
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“
  • 200 g zmäknutého masla
Na obalenie:
  • 100 g preosiateho práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, cukrom a polovicou drene zo struku. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely, z ktorých vytvarujeme asi 30 cm dlhé valčeky. Z každého valčeka ostrým nožom nakrájame 20 koliesok. Kolieska nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút (1 plech).
  2. Na obalenie v miske vymiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom a druhou polovicou drene zo struku. Ešte teplé pečivo v zmesi obalíme.

 

TIP: Valčeky sa nám budú lepšie krájať, ak ich pred krájaním uložíme na 1 hodinu do mrazničky.


FOTO: droetker

—————

Späť


Kontakt

magazín Doma a Rada