29.11.2017 15:41
Vanilkové dukáty
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Vanilkové dukátiky ako jemné pečivo, ktoré môže byť súčasťou vianočného stola.
Ingrediencie:
Na cesto:
250 g hladkej múky
- 1 balíček zlatého klasu
- 50 g trstinového cukru
- 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“
- 200 g zmäknutého masla
Na obalenie:
- 100 g preosiateho práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, cukrom a polovicou drene zo struku. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely, z ktorých vytvarujeme asi 30 cm dlhé valčeky. Z každého valčeka ostrým nožom nakrájame 20 koliesok. Kolieska nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút (1 plech).
- Na obalenie v miske vymiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom a druhou polovicou drene zo struku. Ešte teplé pečivo v zmesi obalíme.
TIP: Valčeky sa nám budú lepšie krájať, ak ich pred krájaním uložíme na 1 hodinu do mrazničky.
FOTO: droetker
—————