08.02.2016 17:32

Valentínske marcipánové srdce

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Srdce z cesta muffiny s pudingovou plnkou a poliate tmavou polevou a zdobené srdiečkami z marcipánu.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balenie muffinov
  • 110 ml vody
  • 40 ml oleja
  • 1 vajce
Na náplň:
  • 1 balíček zlatého klasu 40 g
  • 3 lyžice cukru
  • 400 ml mlieka

 

Na ozdobenie:
  • 150 g marcipánovej hmoty
  • 1 zarovnaná lyžica kakaa
  • 1 balíček tmavej polevy

 

Príprava:
  1. Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 20 minút.
  2. Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme.
  3. Na náplň pripravíme zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť.
  4. Na ozdobenie marcipán  najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu  rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka.
  5. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.

 

TIP: Torta chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie).

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada