08.02.2016 17:32
Valentínske marcipánové srdce
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Srdce z cesta muffiny s pudingovou plnkou a poliate tmavou polevou a zdobené srdiečkami z marcipánu.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie muffinov
- 110 ml vody
- 40 ml oleja
- 1 vajce
Na náplň:
- 1 balíček zlatého klasu 40 g
- 3 lyžice cukru
- 400 ml mlieka
Na ozdobenie:
- 150 g marcipánovej hmoty
- 1 zarovnaná lyžica kakaa
- 1 balíček tmavej polevy
Príprava:
- Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 20 minút.
- Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme.
- Na náplň pripravíme zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť.
- Na ozdobenie marcipán najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka.
- Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.
TIP: Torta chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie).
FOTO: droetker
—————