11.07.2022 18:27

Vaječné krokety

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Vyprážané krokety zo zemiakov je nenáročné jedlo na čas i financie.

 

Ingrediencie:
  • 6 vajec
  • 700 g zemiakov
  • 200 g zeleného hrášku alebo inej zeleniny
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

 

Príprava:

Uvarené a ošúpané zemiaky roztlačíme, osolíme, okoreníme, pridáme 2 vajcia a dobre premiešame. Pridáme varený alebo konzervovaný zelený hrášok (fazuľku, karotku). Zo zmesi sformujeme väčšie placky, ktoré vyprážame v rozpálenom tuku. Na každú krokety potom položíme volské oko, osolíme a hneď podávame.

Krokety môžeme pripraviť aj tak, že ich najprv obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke a až potom vypražíme. Podávať ich môžeme rovnako s volským okom alebo s kôpkou praženice.

 

Tip: Krokety chutia výborne s čerstvým zeleninovým šalátom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada