14.04.2017 09:16

Vaječná tlačenka so špenátom

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Chutné pohostenie aj s prídavkom vitamínov a minerálov v podobe špenátu alebo žihľavy.

 

Ingrediencie:
  • 20 g masla
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 3 balenia čerstvého listového špenátu (390 g)
  • 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
  • 400 ml smotany na varenie
  • soľ
  • čierne korenie
  • 150 g tvarohového syra (typu cottage)
  • 5 vajec uvarených natvrdo
Príprava:

Na prípravu tlačenky osmažíme na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme špenát a necháme krátko povariť. Želatínu necháme napučať asi v 70 ml smotany na varenie počas asi 10 minút. Zvyšnú smotanu necháme v kastróliku zahriať (nevaríme), pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Do ešte teplej smotanovo-želatínovej zmesi metličkou vmiešame tvarohový syr a dôkladne prešľaháme. Ochutíme soľou a korením. Ručne vmiešame špenátovú zmes. Formu na srnčí chrbát vyložíme mikroténovou fóliou. Polovicu želatínovej zmesi nalejeme do formy. Na zmes položíme celé vajcia do radu vedľa seba a zalejeme ich zvyšnou želatínovou zmesou. Tlačenku odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Stuhnutú tlačenku vyklopíme z formy, odstránime mikroténovú fóliu a podávame s opečenými toastami alebo iným pečivom.

 

TIP: Namiesto listového špenátu môžeme použiť sparenú žihľavu.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada