06.05.2020 16:56

Vajcia zapečené v zemiakovej kaši

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Vajcia zapečené v zemiakovej kaši posypané strúhaným syrom.

 

Ingrediencie:
  • 500 g zemiakov
  • 250 ml mlieka
  • 60 g masla
  • 4 vajcia
  • soľ
  • 100 g tvrdého syra
Príprava:

Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Potom ich pretrieme, zalejeme horúcim mliekom, pridáme polovičnú dávku masla a vyšľaháme na hladkú zemiakovú kašu. Kašu dáme do jenskej misy, urobíme do nej 4 jamky a do každej rozbijeme 1 vajce. Vajcia osolíme, povrch posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a v rúre zapekáme, kým vajcia nestuhnú. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

TIP: Toto jedlo si môžeme pripraviť aj zo zvyškov zemiakovej kaše, ktorej množstvo sme pre rodinný obed správne neodhadli.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada