Vajcia v aspiku
Varenie – Recepty – Studený bufet
Výborná pochúťka pre milovníkov aspiku a sofistikovane ochutených náplní. Dokonalé pohostenie pre náročných kúpačov počas veľkonočného pondelka.
Ingrediencie:
5 vajec
- 2 sardely
- 50 g masla
- 1 lyžica mlieka
- 120 ml šľahanej smotany
- kaviár
- 500 ml aspiku
- citrón
- citrónová šťava
- soľ
- horčica
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a prekrojíme. Vybrané žĺtky pretrieme cez sito. V miske vymiešame maslo a pridáme žĺtky, sardely navlhčené mliekom, citrónovú šťavu z polovice citróna, pol lyžičky horčice, mleté čierne korenie a soľ a dobre premiešame. Nakoniec do zmesi zamiešame ešte smotanu. Zmes pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame do polovíc bielkov, ktorých konce sme predtým odrezali, aby sa dali postaviť. Posekaný aspik naaranžujeme na misu a postavíme doň polovice plátkov citrónu a vajcia s plnkou, ktorú ešte prizdobíme kaviárom a petržlenovou vňaťou.
—————