05.04.2012 16:16

Vajcia v aspiku

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Výborná pochúťka pre milovníkov aspiku a sofistikovane ochutených náplní. Dokonalé pohostenie pre náročných kúpačov počas veľkonočného pondelka.

 

Ingrediencie:
  • 5 vajec   
  • 2 sardely   
  • 50 g masla   
  • 1 lyžica mlieka
  • 120 ml šľahanej smotany   
  • kaviár    
  • 500 ml aspiku 
  • citrón  
  • citrónová šťava   
  • soľ  
  • horčica
  • mleté čierne korenie   
  • zelená petržlenová vňať

 

Príprava:

Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a prekrojíme. Vybrané žĺtky pretrieme cez sito. V miske vymiešame maslo a pridáme žĺtky, sardely navlhčené mliekom, citrónovú šťavu z polovice citróna, pol lyžičky horčice, mleté čierne korenie a soľ a dobre premiešame. Nakoniec do zmesi zamiešame ešte smotanu. Zmes pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame do polovíc bielkov, ktorých konce sme predtým odrezali, aby sa dali postaviť. Posekaný aspik naaranžujeme na misu a postavíme doň polovice plátkov citrónu a vajcia s plnkou, ktorú ešte prizdobíme kaviárom a petržlenovou vňaťou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada