30.03.2013 11:48

Vajcia na francúzskom šaláte

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Vajcia s chrenovou šľahačkou na chutnom francúzskom šaláte, v ktorom nechýba jablko.

 

Ingrediencie:
  • 4 vajcia   
  • 100 ml šľahačkovej smotany   
  • 20 g chrenu    
  • 40 g šunky  
  • 60 g tvrdého syra   
  • 1 rajčiak   
  • 1 zelená paprika    
  • zelená petržlenová vňať
Francúzsky šalát:
  • 150 g karotky
  • 100 g zeleru
  • 50 g sterilizovaného hrášku
  • 2 kyslé uhorky
  • 1 väčšie jablko   
  • 1 malá cibuľa   
  • 200 g majonézy   
  • soľ  práškový cukor  
  • citrónová šťava  
  • worcesterská omáčka

 

Príprava:

Na prípravu francúzskeho jemného šalátu si uvaríme karotku a zeler v slanej vode a po vychladnutí nakrájame na malé kocky. Pridáme očistené jablko pokrájané na kocky, zelený hrášok i pokrájané uhorky a všetko pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu posekáme nadrobno, pridáme majonézu a napokon i zeleninovú zmes. Ochutíme soľou, cukrom a worcesterskou omáčkou a premiešame. Hotový francúzsky šalát naaranžujeme na podlhovastú misu a navrch položíme polovice uvarených vajec rezom hore. Potom ich ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s postrúhaným chrenom. Zboku zapichneme do šalátu kornútiky so šunky a syra, ktoré tiež naplníme chrenovou šľahačkou a ozdobíme zeleninou a petržlenovou vňaťou. Podávame s tmavým pečivom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada