Uvarte si sviatočné kapustové šúľance
....s údeným rolovaným stehnom od Mecomu
Vychutnajte si kvalitné a lahodné údeniny od spoločnosti Mecom. Oslovia vás vysokým obsahom mäsa, údené na bukovom dreve a vyrobené z kvalitných surovín. Veľkonočný stôl každej rodiny je jedinečný, ale všetci majú jedno spoločné, na každom z nich si chcú vychutnať vynikajúce jedlo tej najvyššej kvality. Doprajte svojim blízkym skvelú chuť Veľkej noci a pripravte lahodné pokrmy aj pre vašich šibačov či polievačov. Jedným z nich môžu byť aj klasické šúľance s kyslou kapustou a údeným mäsom.
Ingrediencie:
- 1 Mecom údené rolované stehno
- 350 g uvarených zemiakov
- 1 žĺtok
- 80 g hladkej múky
- 2 hrste kyslej kapusty
- 1 väčšia cibuľa
- štipka soli
- olej
- mletá rasca, čierne mleté korenie
Postup:
Zemiaky si uvaríme v osolenej vode v šupke do mäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvarené zemiaky nastrúhame na strúhadle nahrubo, pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme viac múky. Z cesta si vytvarujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode. Šúľance sú hotové, keď vyplávajú na povrch. Vylovíme a odložíme bokom. Na panvici si na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na malé kocky nakrájané údené rolované stehno a opražíme. Pridáme kapustu a koreniny. Premiešame, podlejeme troškou vody, prikryjeme a necháme chvíľku povariť.
Šúľance podávame so zmesou kyslej kapusty a údeného rolovaného stehna.
—————