26.03.2021 12:16

Uvarte si sviatočné kapustové šúľance

....s údeným rolovaným stehnom od Mecomu

 

Vychutnajte si kvalitné a lahodné údeniny od spoločnosti Mecom. Oslovia vás vysokým obsahom mäsa, údené na bukovom dreve a vyrobené z kvalitných surovín. Veľkonočný stôl každej rodiny je jedinečný, ale všetci majú jedno spoločné, na každom z nich si chcú vychutnať vynikajúce jedlo tej najvyššej kvality. Doprajte svojim blízkym skvelú chuť Veľkej noci a pripravte lahodné pokrmy aj pre vašich šibačov či polievačov. Jedným z nich môžu byť aj klasické šúľance s kyslou kapustou a údeným mäsom.

Ingrediencie:

  • 1 Mecom údené rolované stehno
  • 350 g  uvarených zemiakov
  • 1 žĺtok
  • 80 g hladkej múky
  • 2 hrste kyslej kapusty
  • 1 väčšia cibuľa
  • štipka soli
  • olej
  • mletá rasca, čierne mleté korenie

 

Postup:

Zemiaky si uvaríme v osolenej vode v šupke do mäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvarené zemiaky nastrúhame na strúhadle nahrubo, pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme viac múky. Z cesta si vytvarujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode. Šúľance sú hotové, keď vyplávajú na povrch. Vylovíme a odložíme bokom. Na panvici si na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na malé kocky nakrájané údené rolované stehno a opražíme. Pridáme kapustu a koreniny. Premiešame, podlejeme troškou vody, prikryjeme a necháme chvíľku povariť.

Šúľance podávame so zmesou kyslej kapusty a údeného rolovaného stehna.


 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada