13.06.2011 21:40

Ukrajinský šalát

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Základ tohto šalátu tvoria zemiaky a reďkovka. Ale bez hustej kyslej smotany by to nebolo ono. 

Ingrediencie:
  • 1 kg zemiakov
  • 2 veľké zväzky reďkovky
  • 1 zväzok cibuľky
  • 2 hlávky šalátu
  • soľ
  • ocot
  • 250 ml hustej kyslej smotany
Príprava:

Umyté menšie zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, scedíme a olúpeme. Vychladnuté pokrájame na menšie kolieska, pridáme umyté, neolúpané a na kolieska pokrájané reďkovky, umytý a na rezance pokrájaný šalát a na tenké kolieska pokrájanú mladú cibuľku. Všetko premiešame so soľou, octom a hustou kyslou smotanou a asi hodinu necháme odležať.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada