13.06.2011 21:40
Ukrajinský šalát
Varenie – Recepty – Studený bufet
Základ tohto šalátu tvoria zemiaky a reďkovka. Ale bez hustej kyslej smotany by to nebolo ono.
Ingrediencie:
1 kg zemiakov
- 2 veľké zväzky reďkovky
- 1 zväzok cibuľky
- 2 hlávky šalátu
- soľ
- ocot
- 250 ml hustej kyslej smotany
Príprava:
Umyté menšie zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, scedíme a olúpeme. Vychladnuté pokrájame na menšie kolieska, pridáme umyté, neolúpané a na kolieska pokrájané reďkovky, umytý a na rezance pokrájaný šalát a na tenké kolieska pokrájanú mladú cibuľku. Všetko premiešame so soľou, octom a hustou kyslou smotanou a asi hodinu necháme odležať.
—————