27.10.2013 11:36

Uhorky s hubovou náplňou

Varenie – Recepty – Zelenia a ovocie

 

Zaujímavá kombinácia uhorky, ryže a húb.

 

Ingrediencie:
  • 4 šalátové uhorky   
  • 40 g ryže   
  • soľ   
  • 40 g masla    
  • 1 cibuľa   
  • 200 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb  
  • mleté čierne korenie   
  • 2 vajcia 
  • strúhanka  tymian  
  • zelená petržlenová vňať   
  • maslo na vymastenie formy
Príprava:

Uhorky umyjeme a prekrojíme pozdĺžne na polovice, ich vnútro vydlabeme a osolíme. Umytú ryžu zalejeme trochou vody a uvaríme do polomäkka. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, osolíme ich a udusíme. Napokon ich okoreníme tymianom a mletým čiernym korením a zmiešame s ryžou. Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, posekanú petržlenovú vňať a strúhankou a dobre premiešame. Hubovou zmesou naplníme polovičky uhoriek, ktoré poukladáme do vymastenej jenskej misy, polejeme roztopeným maslom  a zakryté podusíme. Podávame s chlebom a so zeleninovým šalátom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada