27.10.2013 11:36
Uhorky s hubovou náplňou
Varenie – Recepty – Zelenia a ovocie
Zaujímavá kombinácia uhorky, ryže a húb.
Ingrediencie:
4 šalátové uhorky
- 40 g ryže
- soľ
- 40 g masla
- 1 cibuľa
- 200 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb
- mleté čierne korenie
- 2 vajcia
- strúhanka tymian
- zelená petržlenová vňať
- maslo na vymastenie formy
Príprava:
Uhorky umyjeme a prekrojíme pozdĺžne na polovice, ich vnútro vydlabeme a osolíme. Umytú ryžu zalejeme trochou vody a uvaríme do polomäkka. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, osolíme ich a udusíme. Napokon ich okoreníme tymianom a mletým čiernym korením a zmiešame s ryžou. Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, posekanú petržlenovú vňať a strúhankou a dobre premiešame. Hubovou zmesou naplníme polovičky uhoriek, ktoré poukladáme do vymastenej jenskej misy, polejeme roztopeným maslom a zakryté podusíme. Podávame s chlebom a so zeleninovým šalátom.
—————