17.05.2013 07:52
Uhorky s bryndzovou plnkou
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Uhorky aj májová bryndza je už k dispozícii. Čas pre typicky jarné pohostenie.
Ingrediencie:
2 šalátové uhorky
- 100 g bryndze
- 50 ml mlieka
- horčica
- soľ
- mletá červená paprika,
- rasca,
- 2 rajčiaky,
- 1 väčšia červená cibuľa,
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Uhorky olúpeme a prekrojíme pozdĺžne napoly, lyžicou vyberieme jadrovník a na spodnej časti po dĺžke ich trochu skrojíme, aby ležali pevne na tanieri. Bryndzu, mlieko, horčicu, mletú červenú papriku a rascu vymiešame a zmesou naplníme polovice uhoriek. Potom ich obložíme plátkami rajčiakov a posypeme pokrájanou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Podávame s tmavým chlebom alebo s pečivom.
—————