03.02.2014 16:24

Uhorky plnené zeleninou

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Zeleninový šalát vo vydlabaných porciách uhorky sú výbornou pochúťkou studeného bufetu.

 

Ingrediencie:
  • 200 g šalátových uhoriek    
  • 50 g majonézy  
  • 50 ml smotany  
  • 50 g mrkvy   
  • 50 g zeleru   
  • 1 jablko   
  • 1 pór 
  • 50 g zeleného hrášku   
  • 2 reďkovky   
  • zelená petržlenová vňať    
  • citrón  
  • rajčiak

 

Príprava:

Umyté  uhorky pokrájame na kúsky dlhé 5 cm a z jednej strany ich lyžicou vydlabeme. Očistené jablko pokrájame na kocky, pridáme zelený hrášok, na tenké kolieska pokrájaný pór i povarenú a pokrájanú mrkvu i zeler a zeleninu zmiešame s majonézou, smotanou a citrónovou šťavou. Šalátom naplníme pripravené uhorky, ozdobíme osminkami reďkoviek, kúskom citróna, kolieskom rajčiaka a petržlenovou vňaťou. Podávame s pečivom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada