03.02.2014 16:24
Uhorky plnené zeleninou
Varenie – Recepty – Studený bufet
Zeleninový šalát vo vydlabaných porciách uhorky sú výbornou pochúťkou studeného bufetu.
Ingrediencie:
200 g šalátových uhoriek
- 50 g majonézy
- 50 ml smotany
- 50 g mrkvy
- 50 g zeleru
- 1 jablko
- 1 pór
- 50 g zeleného hrášku
- 2 reďkovky
- zelená petržlenová vňať
- citrón
- rajčiak
Príprava:
Umyté uhorky pokrájame na kúsky dlhé 5 cm a z jednej strany ich lyžicou vydlabeme. Očistené jablko pokrájame na kocky, pridáme zelený hrášok, na tenké kolieska pokrájaný pór i povarenú a pokrájanú mrkvu i zeler a zeleninu zmiešame s majonézou, smotanou a citrónovou šťavou. Šalátom naplníme pripravené uhorky, ozdobíme osminkami reďkoviek, kúskom citróna, kolieskom rajčiaka a petržlenovou vňaťou. Podávame s pečivom.
—————