14.06.2021 08:05
Ugrilujte si leto s Mecomom
Varenie – Príprava jedál
Hľadáte rýchly, jednoduchý, a zároveň chutný recept na obed? Práve ste ho našli. Pripravte si jemnú zemiakovo bryndzovú kašu s karamelizovanou cibuľkou a ugrilujte si k nej náš mix lahodných grilovacích klobások, ktoré vám prevoňajú celú kuchyňu. Či máte radšej pikantné, bavorské alebo syrové, každý si príde na svoje. Pochutíte si vy aj celá vaša rodina.
Grilované klobásky so zemiakovo bryndzovou kašou a skaramelizovanou cibuľou
Ingrediencie:
- 1 balenie Gril mix klobások
- cca 200 g zemiakov
- cca 100 g bryndze
- 2 PL masla
- trocha mlieka
- kôpor
- červená cibuľa
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL medu
- soľ podľa potreby
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
- K horúcim uvareným zemiakom pridáme maslo, bryndzu, nasekaný kôpor a rozmixujeme na kašu. Ak je potrebné pridáme mlieko na doladenie hustoty kaše. Dosolíme podľa potreby.
- Červenú cibuľu si nakrájame na mesiačiky a potrieme ju zmesou oleja a medu. Posolíme a grilujeme. Počas grilovania ju môžeme priebežne pokvapkávať medovou zmesou.
- Klobásky narežeme a ogrilujeme. Ogrilované klobásky podávame na zemiakovej kaši s cibuľovými kúskami a posypané kôprom.
—————