04.08.2012 15:39

Tvarohový krém s piškótami

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Ľahká sladká pochúťka z tvarohu, piškót a zaváraného ovocia.

 

Ingrediencie:
  • 200 g tvarohu  
  • 125 g masla  
  • 100 g práškového cukru   
  • 2 žĺtky   
  • 1 balíček vanilkového cukru    
  • 250 g broskyňového kompótu  
  • 150 g piškót   
  • 100 ml nálevu z kompótu

 

Príprava:

Z tvarohu, práškového i vanilkového cukru a zo žĺtkov vymiešame jemný krém. Formu na srnčí chrbát vyložíme celofánom alebo fóliou. Polovicu krému rozotrieme na dno formy, navrch poukladáme piškóty namočené v kompótovom náleve a napokon broskyne pokrájané na menšie časti. Potom nasleduje vrstva tvarohového krému. Dezert necháme v chladničke asi 4 hodiny a po stuhnutí ho vyklopíme z formy a nakrájame na plátky. Môžeme ho podávať aj so šľahačkou. K tomuto dezertu sa hodí aj kompót z mandarínok.

—————

Späť


Komentár

Dátum: 25.06.2013

Vložil: lidatr

Titulok: Tvarohový krém s piškotami

Do tvarohového krému přidávám i želatinu - bude pevnější

Odpovedať

—————

Dátum: 25.06.2013

Vložil: minka

Titulok: Tvarohový krém s piškótami

kde sa stratilo maslo?

Odpovedať

—————

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada