28.04.2015 20:35

Tvarohový koláč s višňami

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Koláč z tvarohového cesta s ovocím.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 vajce
  • 300 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
Na ozdobenie:
  • 50 g rozpusteného masla
  • 25 g mandľových plátkov
  • 1 balíček tortového želé červeného
  • 250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
  • 2 zarovnané lyžice cukru

 

Príprava:

1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.

2. Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

3. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.

4. Koláč necháme vychladnúť.

5. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť.

 

TIP: Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 lyžičku vanilkovej arómy.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada