Tvarohový koláč na plech
Varenie – Recepty – Múčniky
Mrveničkový koláč s tvarohovou náplňou zvládne aj začiatočník.
Ingrediencie:
Na cesto:
350 g hladkej múky
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 100 g masla alebo margarínu
Na náplň:
- 1 kg odtučneného tvarohu
- 175 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 4 vajcia
- 60 g jemného zemiakového škrobu solamyl
- 400 ml smotany na šľahanie
- 50 g plátkov mandlí
- 1 balíček škoricového cukruna ozdobenie
Príprava:
Na cesto zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku. Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu. Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť. Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.
FOTO: droetker
—————