07.06.2012 10:59
Tvarohové halušky s čerešňami
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Čerešňová verzia sladkých halušiek, ktoré môžeme ponúknuť deťom, ale zo zdravotných dôvodov aj pacientom s dnou.
Ingrediencie:
400 g hrubej múky
- 1 vajce
- soľ
- 500 g čerešní
- 250 g tvarohu
- 50 g cukru
- 40 g masla
Príprava:
Do múky prilejeme vodu, pridáme vajce a soľ a zamiesime redšie cesto, do ktorého pridáme umyté, odstopkované čerešne. Časť cesta dáme na doštičku a pomocou noža alebo lyžice hádžeme do vriacej vody halušky. Musíme však dávať pozor, aby v každej uviazla jedna čerešňa. Uvarené scedíme a na tanieri posypeme tvarohom i cukrom a polejeme maslom. Čerešne by mali byť malé a zrelé. Väčšie druhy radšej vykôstkujme a rozdeľme na dve polovice.
—————