09.12.2013 08:59

Tvarohové buchty

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Tvarohové buchty sú klasikou z kysnutého cesta.

 

Ingrediencie:
  • 600 g polohrubej múky   
  • 300 ml mlieka   
  • 3 žĺtky   
  • 1 vajce    
  • 50 g práškového cukru 
  • 120 g roztopeného masla alebo rastlinného oleja   
  • kôra z ½ citróna   
  • soľ  
  • kvások
Na kvások:
  • 750 ml mlieka  
  • 20 g práškového cukru   
  • 30 g droždia    
  • 40 g polohrubej múky   

Na plnku:
  • 300 g tvarohu   
  • 100 g práškového cukru   
  • 1 žĺtok  
  • 3 lyžice sladkej smotany alebo mlieka   
  • 50 g hrozienok  
  • 1 bielok

 

Príprava:

Z mlieka, cukru, droždia a múky pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Do preosiatej múky pridáme nakysnutý kvások, v mlieku rozmiešané žĺtky a vajce, cukor, vlažné maslo alebo olej, postrúhanú citrónovú kôru a trochu soli. Všetko spolu zamiesime, dobre vypracujeme a cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Pripravíme si tvarohovú plnku – tvaroh pretrieme cez sito a primiešame doň cukor, žĺtok, smotanu a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto potom na doske posypanej múkou vyvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré s porciou tvarohovej plnky zabalíme do batôžka preložením protiľahlých rohov štvorca. Plech dobre vymastíme, buchtičky naň poukladáme a boky ešte potrieme tukom, aby sa nezlepili. Buchty ešte necháme na plechu podkysnúť a potom ich v predhriatej rúre upečieme. Upečené ich vyklopíme a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada