02.06.2017 10:10

Turistická zemiaková polievka

Varenie – Recepty – Polievky

 

Chutná polievka, ktorá zaručene zasýti a ktorú môžeme uvariť aj za poľných podmienok v prírode.

 

Ingrediencie:
  • 400 g hovädzieho mäsa 
  • soľ  mletá rasca  
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky  
  • mleté čierne korenie  
  • 400 g zemiakov   
  • 2 cibule   
  • 2 zelené papriky   
  • 2 zrelé rajčiaky   
  • zelená petržlenová vňať

 

Príprava:

Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme variť do 1 a ½ litra vody. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie i soľ a pomaly varíme, kým mäso nezačne mäknúť. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľu a na očistené a rezance pokrájané papriky a rajčiaky a napokon očistené a na kocky rozkrájané zemiaky. Varíme všetko do mäkka a pred záverom do polievky ešte nasypeme posekanú petržlenovú vňať a necháme chvíľu vrieť. Túto polievku môžeme uvariť doma, ale i na starom sporáku na chate či v kotlíku nad ohniskom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada