Trojfarebná bábovka
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Bábovkou troch farieb ohúrite návštevu.
Ingrediencie:
Na cesto:
5 bielkov
- 140 g práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 100 ml oleja
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
- 1 balíček pudingu s malinovou príchuťou
- 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou
- 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou
- 1 lyžička punčovej arómy
Na ozdobenie:
- 1 balíček polevy v prášku s punčovou príchuťou
- 3 lyžice studeného mlieka
Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme rúry do predhriatej rúry na 150 °C a pečieme asi 45 minút.
2. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.
3. Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť.
TIP: Na ozdobenie môžeme použiť aj svetlú alebo tmavú polevu.
FOTO: droetker
—————