13.12.2015 16:04

Tri druhy kakaového pečiva

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Z jedného receptu si môže pripraviť viaceré druhy pečiva.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lyžice preosiateho kakaa
  • 125 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 zarovnaná lyžica pomarančovej kôry
  • 1 zarovnaná lyžička perníkového korenia
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce
Na ozdobenie:
  • 2 zarovnané lyžice marhuľového džemu
  • 1/2 balíčka tmavej polevy
  • 1 zarovnaná lyžička práškového cukru

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom, mandľami, kôrou a korením. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na 3 diely. Z prvého dielu vytvoríme valček dlhý asi 25 cm a odložíme ho do mrazničky.
  2. Druhý diel rozdelíme na polovicu, vytvarujeme valčeky dlhé asi 25 cm a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prstom vytlačíme uprostred valčeka priehlbinku po celej dĺžke tak, aby bola široká asi 3 cm a na koncoch zostal nestlačený okraj. Pomocou lyžičky nanesieme do priehlbinky džem.
  3. Z tretieho dielu vytvarujeme valček a nakrájame ho na 24 dielikov. Z dielikov vytvarujeme rožteky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Zmrazený diel cesta nakrájame na kolieska široké 1 cm a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plechy postupne vkladáme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút (1 plech).
  5. Pečivo s džemom po upečení ihneď nakrájame na pásiky široké 2 cm. Rožteky a kolieska necháme vychladnúť. Rožteky ozdobíme polevou pripravenou podľa návodu na obale. Kolieska pocukrujeme.

 

TIP:

V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 3 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada