20.06.2016 21:41
Tradičný marhuľový džem
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Želírované marhule jako sladký darček a spomienka na slnečné dni.
Ingrediencie:
1,1 kg marhúľ (očistených a nakrájaných na malé kúsky)
- 300 ml 100 % jablkovej šťavy
- 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1
Príprava:
- Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s jablkovou šťavou. Pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Vôňu marhuľového džemu pekne doplní dreň z vanilkového struku ,,Bourbon”, ktorú pridáme spoločne so želírovacím cukrom.
FOTO: droetker
—————