20.06.2016 21:41

Tradičný marhuľový džem

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Želírované marhule jako sladký darček a spomienka na slnečné dni.

 

Ingrediencie:
  • 1,1 kg marhúľ (očistených a nakrájaných na malé kúsky)
  • 300 ml 100 % jablkovej šťavy
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1
Príprava:
  1. Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s jablkovou šťavou. Pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
     

TIP: Vôňu marhuľového džemu pekne doplní dreň z vanilkového struku ,,Bourbon”, ktorú pridáme spoločne so želírovacím cukrom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada