17.11.2011 17:11

Tradičná kvaska

Varenie - Recepty - Bezmäsité jedlá

 

Klasické slovenské jedlo zo zemiakov a kyslej kapusty, ktoré sa, na počudovanie, zvyklo zapíjať kyslým mliekom.

 

Ingrediencie:
  • 700 g zemiakov,
  • 500 g kyslej kapusty,
  • 20 g údenej slaniny,
  • 1 väčšia cibuľa   
  • soľ  
  • mleté čierne korenie

 

Príprava:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Kyslú kapustu uvaríme osve. Obe ingrediencie scedíme. Zemiaky ešte teplé roztlačíme a potom primiešame kapustu. Zmes dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme pokrájanú a opraženú slaninu, ktorú môžeme vylepšiť aj kúskami údeného mäsa, ale časť si oddelíme. Všetko dobre premiešame a podávame posypané zvyškom slaninky.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada