17.11.2011 17:11
Tradičná kvaska
Varenie - Recepty - Bezmäsité jedlá
Klasické slovenské jedlo zo zemiakov a kyslej kapusty, ktoré sa, na počudovanie, zvyklo zapíjať kyslým mliekom.
Ingrediencie:
700 g zemiakov,
- 500 g kyslej kapusty,
- 20 g údenej slaniny,
- 1 väčšia cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Kyslú kapustu uvaríme osve. Obe ingrediencie scedíme. Zemiaky ešte teplé roztlačíme a potom primiešame kapustu. Zmes dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme pokrájanú a opraženú slaninu, ktorú môžeme vylepšiť aj kúskami údeného mäsa, ale časť si oddelíme. Všetko dobre premiešame a podávame posypané zvyškom slaninky.
—————